S-Z

U Jędrusia Sp. z o.o.

Przetwórstwo spożywcze

 

Osoba reprezentująca firmę
Andrzej Krupiński – Prezes Zarządu

Adres firmy:
Zakład produkcyjny nr 1: 32-060 Liszki, Morawica 306
Zakład produkcyjny nr 2: 32-020 Wieliczka, ul. Jedynaka 32
Siedziba spółki: 32-107 Radziemice, Przemęczanki 32

Telefon/y:
+48 12 379 36 56
+48 12 379 36 57

Faks:
+48 12 379 36 59

E-mail:
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

WWW:
www.u-jedrusia.pl

Branża:
Przetwórstwo spożywcze

Przedmiot działalności:
Producent wyrobów garmażeryjnych, Producent pierogów, Dania gotowe, Pierogi

U Jędrusia sp. z o.o.

Krótka charakterystyka działalności firmy:

Marka "U Jędrusia", to ponad 35 lat tradycji, doświadczeń i autentycznej dbałości o najwyższą jakość produktów. Ich smak i jakość są od lat doceniane przez wierne rzesze klientów, a firma "U Jędrusia" jest jednym z największych i najbardziej znanych w Polsce producentów chłodzonych wyrobów garmażeryjnych, dań gotowych oraz surówek i sałatek.
Firma powstała w 1979 roku i początkowo funkcjonowała jako mała restauracja w centrum Krakowa, zatrudniająca kilku pracowników. Produkcję dań gotowych na większą skalę rozpoczęto w 1989 roku. Oferta produktów dynamicznie się powiększała. Firma "U Jędrusia" aktualnie oferuje bardzo szeroki wachlarz produktów. Najpopularniejsze z nich to występujące w różnorodnych smakach pierogi, krokiety i naleśniki, kluski śląskie, kopytka, gołąbki, kluski na parze, uszka, różne rodzaje kotletów. Warto też wspomnieć o dynamicznie rozwijanej ofercie dwu- i trzyskładnikowych dań obiadowych, których opakowania dostosowane są do odgrzewania w kuchenkach mikrofalowych. Firma "U Jędrusia", jako jeden z nielicznych producentów, oferuje szeroką gamę smakową takich dań. Ich dodatkowym atutem jest długi czas przydatności do spożycia bez stosowania substancji konserwujących.
Jakość i bezpieczeństwo zdrowotne produktów "U Jędrusia" potwierdza system HACCP wprowadzony w 2004 roku, a także certyfikaty ISO 22000 oraz IFS i BRC, czyli międzynarodowe standardy dotyczące bezpieczeństwa żywności opracowane dla producentów dostarczających swoje wyroby do sieci handlowych w całej Europie.
Aktualnie marka współpracuje w skali ogólnopolskiej z większością sieci handlowych. Z sukcesem zdobywa nowe rynki, także zagraniczne. Spółka zatrudnia kilkuset pracowników. Posiada dwa nowoczesne zakłady produkcyjne o łącznej powierzchni ok. 10 000 m2 oraz specjalistyczny transport z własną logistyką. Firma nieustannie inwestuje również w nowoczesne, automatyczne linie produkcyjne, technologie, maszyny, systemy komputerowe, fachową kadrę pracowników oraz szuka nowych możliwości rozwoju.

Osiągnięcia firmy, (posiadane nagrody, certyfikaty, wyróżnienia)

    Posiadane certyfikaty:
  • Certyfikat IFS
  • Certyfikat BRC
  • Certyfikat ISO 22000:2005
  • Certyfikat Solidna Firma 2015
    Firma "U Jędrusia" produkuje wyroby najwyższej światowej jakości przy wykorzystaniu najnowocześniejszej technologii, zgodnie z posiadanymi i stale doskonalonymi recepturami. Ich jakość została potwierdzona przez liczne wyróżnienia i nagrody m. in.:
  • Złote Godło Konsumencki Lider Jakości 2016
  • I miejsce dla dania gotowego „Kurczak w sosie curry z ryżem”, II miejsce dla dania gotowego „Kotlet mielony z ziemniakami i buraczkami”, I miejsce dla dania przeznaczonego dla branży HORECA „Kurczak w sosie słodko - kwaśnym” oraz II miejsce za „Sajgonki” na targach POLAGRA 2015.
  • I miejsce za „Pierogi drobiowe w cieście szpinakowym”, I miejsce za „Krokiety z indykiem”, wyróżnienie za „Filet z kurczaka saute”, wyróżnienie za „Placki ziemniaczane z boczkiem” oraz wyróżnienie w kategorii wysoka jakość oferowanych produktów na targach POLAGRA 2014.
  • Wyróżnienie w Złotej Siódemce Zdrowej Żywności 2014.
  • Nagroda „Zasłużony dla Eksportu 2014”.
  • Złote godło Konsumencki Lider Jakości 2012, 2013 w kategorii „Dania gotowe”.
  • I miejsce w kategorii zestawy obiadowe złożone z mięsa, warzyw i dodatku skrobiowego dla dania gotowego „Kurczak w sosie słodko-kwaśnym z ryżem” oraz I miejsce w kategorii dania mączne z dodatkiem farszu mięsnego dla „Krokietów z mięsem” na targach POLAGRA 2013.
  • Wyróżnienie za wysoką jakość produktów ocenianych w Ogólnopolskich Konkursach Wędliniarskich XIX Forum Rzeźnictwa i Wędliniarstwa na targach POLAGRA 2013.
  • Laureat rankingu „Gazele Biznesu 2013”.
  • Medal „Wybitny eksporter roku 2013”.
  • Lider Polskiego Eksportu 2011, 2012.